Over Bezoek aan het privé fietsmuseum van Jan en Mieke, Huis ten Halve

07 sep
# 8094

Bezoek aan het privé fietsmuseum van Jan en Mieke, Huis ten Halve

Zo vlak bij huis, pure nostalgie, met een 70-tal fietsen waarvan verschillende met een historisch verleden.

zaterdag 7 september 2024 om 13:30 uur

Zo vlak bij huis, pure nostalgie, met een 70-tal fietsen waarvan verschillende met een historisch verleden. Verrassend wat we er allemaal te zien krijgen: de gele trui van Joop Zoetemelk en vele shirts van andere bekende renners… Ook talrijke foto’s, affiches, onderdelen, gereedschap… te veel om op te noemen. In een aparte kamer staat een verzameling fietsen van ‘Groene Leeuw’. Benoni Beheyt, de wereldkampioen van 1963, die in Ronse Rik Van Looy versloeg, ontbreekt niet.

Praktisch:

De deelnameprijs is 6 euro voor de koffie en het gebak.

We komen samen op het Heuvelplein te Essen. De fietsers vertrekken om 13.30u voor een kort ritje van een 7-tal km. De auto’s (eventueel met carpooling) vertrekken om 13.45u. Er is voldoende parking ter plaatse.

We starten in Huis ten Halve met koffie en appelgebak terwijl Jan een inleidend woordje doet. Na het geleid bezoek aan het privé fietsmuseum is er nog de mogelijkheid om na te praten.

Adres: Kruisstraat 60, 4707 RC Roosendaal

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 6,00

Graag vóór 1 september inschrijven door te storten op de bankrekening van Davidsfonds Essen, BE04 0680 7331 3031 met vermelding van uw naam. Vermeld tevens uw telefoonnummer en of u per fiets of met de auto komt. Hebt u nog plaatsen vrij, of zoekt u zelf een chauffeur, gelieve dit bij aanmelding door te geven.

Voor meer info: Marc Wauters, wauters.marc@icloud.com of 0475 874 892.